STÄNG

Kontakta oss

Nova Work AB

Tegnérlunden 6

113 59 STOCKHOLM

08-26 20 00

info@novawork.se
Skicka mail

Spontanansökan

Vi hjälper dig att hitta rätt. Vi utgår alltid ifrån dina personliga önskemål och förutsättningar när vi hjälper dig till ditt drömjobb. Ladda upp ditt CV så kontaktar vi dig!

Registrera CV
salesgroup-logo

Behöver du hjälp med rekrytering? Gå till vår systerssite så får du veta mer!

Gå till hemsidan

Artiklar

Välj rätt tempo i din rekrytering – annars…

Det är inte ovanligt att potentiella kunder sitter i en akut situation och behöver resurser nu. Det är vanligt. Såklart uppstår sällan situationen över en natt. Ofta försöker man kanske själv om tiden, resurserna och kontaktnätet finns men när det tar stopp blir ofta den externa rekryteringspartnern en lösning.

Vi är bättre än våra kunder på det vi gör, bl.a. för att vi har mer tid till att fokusera på just rekryteringsprocessen – det är det enda vi gör. Skulle det inte vara så hade vi inte suttit på det där mötet. Vår roll på marknaden medför att vi har ett ansvar mot både kunder och kandidater. Det är vårt arbete att identifiera och attrahera rätt kandidater, men en rekryteringsprocess är ett samarbete. Det innebär att vi som leverantörer också måste ställa krav på våra kunder.

GRUSA ALLA FÖRHOPPNINGAR

Vi tar vårt ansvar – men det ligger ett stort ansvar på oss som leverantör att förklara vad som krävs av alla parter för att vi skall lyckas. Vad kan du förvänta dig som kund, men lika viktigt vad förväntar vi oss av dig. Vi är lika mycket ambassadör för kandidaterna som för våra kunder. Vi sätter realistiska förväntningar.Vi grusar alla förhoppningar om en kravlös relation.

MED ”RÄTT” PRIORITERING SÅ GÅR DET ÅT HELVETE

Ofta går det bra för ditt bolag. Ni vinner affärer eller utvecklar personal vilket skapar luckor i organisationen. Oaktat så finns det arbetsuppgifter som måste utföras för att era kunder skall vara nöjda. Kunderna har ofta bråttom och kräver mer av din uppmärksamhet än de egentligen betalar för. Prioriteringen kan stå mellan en kundaktivitet och ställa in eller skjuta upp en rekryteringsaktivitet. Förmodligen rätt ur ett företagsperspektiv, åt helvete ur ett rekryteringsperspektiv.

KANDIDATEN ÄR OCKSÅ DIN KUND OCH DIN POTENTIELLA LEVERANTÖR!

Ja, så är det faktiskt. Hen betalar med sin tid och sin uppmärksamhet. Dessutom har hen ofta ett stort nätverk inom den bransch du verkar i.

Det du vill göra i en rekryteringsprocess är inte olikt den kvalificering du gör med dina potentiella kunder. Den delen går ofta ganska raskt och är inbakad i säljprocessen. Samma sak här, när du väl kvalificerat kandidaten och hittar en match så gäller det att hålla tempo och ”offerera”. Oavsett om du ser kandidaten som din framtida leverantör (anställd) eller inte så gäller det att hålla tempo i processen. Kandidaten kommer likt dig att fatta ett beslut, har du inte hunnit igenom din process innan så missar du sannolikt den kandidaten.

FINNS DET EN SÅ FINNS DET FLERA!

Förvisso, men inte alltid. Kandidater kan det finnas många utav men är din profil snäv kanske utbudet som vill arbeta just hos er, inte är så stort. En sak är dock säker, för var dag som går och du inte har en säljare på plats så innebär det förlorade intäkter.

VAD HÄNDER NÄR DU INTE PRIORITERAR OCH DRIVER DIN REKRYTERINGSPROCESS FRAMÅT?

När du träffat kandidater och gjort en gradering men beslut och återkoppling dröjer, vad händer då? Ja till exempel är nedanstående scenario inte helt ovanligt.

Kandidaten som du har som nummer ett började kanske se sig om för att hitta några alternativ att jämföra med. Inte olikt det du också önskar. Risken finns att du blir omkörd av en konkurrent som tar ”din” nummer ett.

Nummer två och tre har under tiden börjat förbereda sig på att de inte blev valda. Hur? De funderar ut alla anledningar till varför de egentligen inte ville ha det där jobbet och att de har det väldigt bra där de är. Nu har de haft tillräckligt med tid att övertyga sig själva om det.

Din rekryteringsprocess står nu på ruta ett. Kandidaterna har i bästa fall bara själva en klar uppfattning om varför de inte ville ha jobbet. I sämsta fall så berättar de om det för andra.

NÄR PROCESSEN LYCKAS

När du har rätt tempo och har med dig kandidaterna på resan så får du inte bara din ”nummer 1”. Säkerställ att du får ett tempo i din rekryteringsprocess som du mäktar med det är inte alltid så att det måste vara snabbt men det är inte bra om det stannar upp.

Lyckas du skapar du en positiv bild av dig och ditt företag som även kandidat nummer 2 och 3 hjälper till att sprida viralt. De kanske till och med frågar efter andra öppningar, och framför allt berättar de för sina kontaktnät om det där spännande företaget, där de blev bemötta med respekt och där man fick en snabb återkoppling. Den målbilden vill vi ha för de kunder vi arbetar med.

Se fler artiklar

21_48_Salesgroup_1574

Så framtidssäkrar du rätt

Varför är det ofta så att en rekrytering måste ha gjorts igår? Varför påbörjas en rekrytering i sista sekund med fokus på att det är bråttom...

21_48_Salesgroup_1196

Digitaliseringens framfart – så anpassar du din rekrytering

Vi hör det överallt nu, digitalisering, digital transformation, digital darwinism, industriella revolutionen 4.0, anpassa er verksamhet eller...

21_48_Salesgroup_1354

Utbildad, obildad eller bildad?

I vårt dagliga arbete med rekrytering har vi märkt att eftergymnasial utbildning är ett krav som ofta väger tungt när det är dags att anställa...

21_48_Salesgroup_1637

Maraton i ett hamsterhjul – att springa i mål

KAN MAN LYCKAS UTAN MÅL?
Många av oss har inte något mål alls!