STÄNG

Kontakta oss

Nova Work AB

Tegnérlunden 6

113 59 STOCKHOLM

08-26 20 00

info@novawork.se
Skicka mail

Spontanansökan

Vi hjälper dig att hitta rätt. Vi utgår alltid ifrån dina personliga önskemål och förutsättningar när vi hjälper dig till ditt drömjobb. Ladda upp ditt CV så kontaktar vi dig!

Registrera CV
salesgroup-logo

Behöver du hjälp med rekrytering? Gå till vår systerssite så får du veta mer!

Gå till hemsidan

Artiklar

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Som rekryterare träffar jag varje dag människor i olika rekryteringsprocesser. Svaren på frågorna jag ställer till dig som kandidat är i de flesta fall klockrena men många gånger kan jag ändå ana att många söker svaren på nedan.

  • Har du någonsin funderat på att byta jobb?
  • Har du någonsin funderat på att byta bransch?
  • Har du någonsin funderat på att säga upp dig utan att helt veta vad nästa steg är?

Om du svarar ”ja” på någon av dessa tre frågor eller om du någon gång funderat i de banorna så förstår du hur jag kände för drygt fem år sedan när jag kände att jag var tvungen att pröva mina vingar och hoppa. Jag hade länge gått och funderat på att dra igång min egen verksamhet och många skulle kalla det en mid-life-crisis. Jag kallar det en mid-life-opportunity.

Sagt och gjort, jag lämnade mitt trygga, välbetalda arbete i IT-branschen och satte mig i skolbänken. Det var otroligt läskigt men samtidigt väldigt spännande och jag som inte hade pluggat på 25 år visste inte om jag fortfarande hade studietekniken kvar. Friskvård var dessutom en helt ny bransch med helt nya utmaningar som jag tidigare inte hade upplevt. Det som drev mig var att jag visste att jag ville arbeta med människor och att få dem att må bättre. Jag tror starkt på devisen att om man gillar det man gör så gör man det också bra.

Jag prövade mina vingar och lyckades hitta min dröm att under två år driva min egen friskvårdsklinik, men insåg efter en tid att jag saknade IT-branschens snabba vindar och härliga människor och tro det eller ej, att få vara anställd. Detta bevisar faktiskt också att man kan om man bara vill. Hus, barn eller make är ingen ursäkt för att avstå från sin dröm.

HJÄLP, VAD SKA JAG HITTA PÅ NU?

Jag ville inte gå tillbaka till samma ekorrhjul men kände att jag ville dra nytta av all erfarenhet och kunskap som jag hade med mig i livet. För min del såg jag hur jag kunde kombinera den terapeutiska delen från friskvårdsbranschen med min kunskap och nätverk inom IT-branschen och gå mot mitt nästa drömjobb – rekrytering. Sedan två år tillbaka är jag återigen tillbaka i hetluften men en annan tappning, en härlig kombination av att hjälpa människor och att hänga i IT-branschen.

Vid årskiftet klippte jag banden helt med min friskvårdsklinik, det var en stort steg att starta eget men det känns nästan om ett ännu större steg att säga hejdå till mitt företag, min trampolin som tog mig vidare i livet.

För några månader sedan intervjuade jag en kandidat som passade perfekt till den tjänst vi sökte, men efter en stund berättade hen öppenhjärtat för mig att hen alltid hade haft en dröm om att starta eget företag. Jag delgav min egen resa. Hen fick inte tjänsten. För bara några veckor sedan fick jag ett sms där det stod: ”TACK! Från personen som nu förverkligat sin dröm”.

Man kan aldrig på förhand veta hur en dröm blir om man inte förvekligar den men jag vet att jag alltid skulle fundera på hur livet skulle bli om jag inte tog steget och förverkligade min.

 

Vad har jag då lärt mig på vägen:

  • Att våga är väldigt häftigt, en riktig egoboost.
  • Det finns många jobb men bara en dröm.
  • Ta hjälp av ditt nätverk, kompisar, kompisars kompisar, grannar och alla andra!

 

Idag har jag en kunskap som jag använder varje dag, som jag fick tack vare att jag förverkligade min dröm.

När och hur fattade du ditt beslut avgörande beslut i karriären? Vem diskuterade du frågan med?

Se fler artiklar

21_48_Salesgroup_1574

Så framtidssäkrar du rätt

Varför är det ofta så att en rekrytering måste ha gjorts igår? Varför påbörjas en rekrytering i sista sekund med fokus på att det är bråttom...

21_48_Salesgroup_1196

Digitaliseringens framfart – så anpassar du din rekrytering

Vi hör det överallt nu, digitalisering, digital transformation, digital darwinism, industriella revolutionen 4.0, anpassa er verksamhet eller...

21_48_Salesgroup_1354

Utbildad, obildad eller bildad?

I vårt dagliga arbete med rekrytering har vi märkt att eftergymnasial utbildning är ett krav som ofta väger tungt när det är dags att anställa...

21_48_Salesgroup_1637

Maraton i ett hamsterhjul – att springa i mål

KAN MAN LYCKAS UTAN MÅL?
Många av oss har inte något mål alls!