STÄNG

Kontakta oss

Nova Work AB

Tegnérlunden 6

113 59 STOCKHOLM

08-26 20 00

info@novawork.se
Skicka mail

Spontanansökan

Vi hjälper dig att hitta rätt. Vi utgår alltid ifrån dina personliga önskemål och förutsättningar när vi hjälper dig till ditt drömjobb. Ladda upp ditt CV så kontaktar vi dig!

Registrera CV
salesgroup-logo

Behöver du hjälp med rekrytering? Gå till vår systerssite så får du veta mer!

Gå till hemsidan

Artiklar

Ett upprop mot IT-branschens hysteriska åldersnoja!

Det är högtryck i IT-branschen och många företag skriker just nu efter kompetenta medarbetare. Angenäma problem kan tyckas, i alla fall om du är mellan 28 och 35 år. Har du passerat fyrtio är du däremot iskall, i alla fall om du hade tänkt dig en fortsatt karriär inom IT.

PASSERAT 40

För oss som arbetar professionellt med rekrytering, åt och inom IT-branschen, är snäva kravprofiler och hård tidspress vår vardag. En annan (och lite mindre trevlig) del av vår vardag är att hantera IT-branschens hysteriska och galopperande åldersnoja. Har du passerat fyrtio får du inte längre vara med och leka.

Så kan det väl inte vara tänker du, jo precis så är det. På riktigt. I IT-branschens Sverige år 2017 sysslar man med åldersdiskriminering. Hur blev det då så här? Man läser ju överallt att fyrtio är det nya trettio och att nittiotalisterna är söndercurlade. Vad är det då som gör att du inte får vara med och leka efter fyrtio?

Argumenten vi möter är många, några av de vanligaste är:

  • Efter fyrtio är man trött, man har inget driv längre!
  • Efter fyrtio hänger man inte längre med i teknikutvecklingen!
  • Efter fyrtio har man blivit bekväm, dessutom är man så dyr!

ÄR MAN SLUT SOM 45-ÅRING?

Inga av dessa argument känns speciellt vetenskapligt grundade. Tittar jag på mig själv så startade jag eget när jag var fyrtio, det var först då jag kände att jag hade alla ”verktyg” i verktygslådan. Jag är den som ungdomarna (läs 30-åringarna) på kontoret kommer till när de behöver hjälp med tekniken. Jag tränar Crossfit 4 till 5 dagar i veckan och klarade häromveckan en ”muscle up” i ringar. Vet ni inte vad det är får ni använda google.

Jag är på inget sätt unik, jag är en helt vanlig 45-årig man i mina bästa år. Barnen har blivit äldre, jag får sova på nätterna. Jag vabbar inte längre ett par dagar i månaden utan kan lägga en stor del av min vakna tid på jobbet.

UPPMANING TILL ALLA I IT-BRANSCHEN

Snälla IT-branschen visa att ni är den öppna och utanför boxen tänkande bransch ni utger er för att vara. Nästa gång ni står inför en rekrytering, spela inte ålderskortet. Fokusera på person och kompetens istället. Jag lovar att det kommer att löna sig i längden.

Se fler artiklar

21_48_Salesgroup_1574

Så framtidssäkrar du rätt

Varför är det ofta så att en rekrytering måste ha gjorts igår? Varför påbörjas en rekrytering i sista sekund med fokus på att det är bråttom...

21_48_Salesgroup_1196

Digitaliseringens framfart – så anpassar du din rekrytering

Vi hör det överallt nu, digitalisering, digital transformation, digital darwinism, industriella revolutionen 4.0, anpassa er verksamhet eller...

21_48_Salesgroup_1354

Utbildad, obildad eller bildad?

I vårt dagliga arbete med rekrytering har vi märkt att eftergymnasial utbildning är ett krav som ofta väger tungt när det är dags att anställa...

21_48_Salesgroup_1637

Maraton i ett hamsterhjul – att springa i mål

KAN MAN LYCKAS UTAN MÅL?
Många av oss har inte något mål alls!