STÄNG

Kontakta oss

Nova Work AB

Tegnérlunden 6

113 59 STOCKHOLM

08-26 20 00

info@novawork.se
Skicka mail

Spontanansökan

Vi hjälper dig att hitta rätt. Vi utgår alltid ifrån dina personliga önskemål och förutsättningar när vi hjälper dig till ditt drömjobb. Ladda upp ditt CV så kontaktar vi dig!

Registrera CV
salesgroup-logo

Behöver du hjälp med rekrytering? Gå till vår systerssite så får du veta mer!

Gå till hemsidan

Artiklar

Du måste ju börja någonstans…..

Ämnet har diskuterats flitigt i sociala medier den senaste tiden. Generation Z och 90-talister är något som många tycker och tänker om. Många upplever att den yngre generationen inte nöjer sig med de arbetsmöjligheter som erbjuds. Många gånger söker dessa individer efter mer seniora, mer välbetalda, mer nischade och mer marknadstrendiga roller. Ofta över deras egen förmåga. Får de inte rollerna som de siktar på väljer de hellre att ta ett ströjobb parallellt med resor och vidare studier.

Jag ska vara VD för Apple om fem år, annars får det vara!

Många siktar högt i sina drömmar och har stora ambitioner kring sin karriär. Det är självklart jättebra, men i många fall missar man resan som krävs för att ta sig dit. Du måste ju börja någonstans!

Grundförutsättningarna (utöver de uppenbara) för att komma någonstans här i livet är ambition, ihärdighet, ett inre driv och framförallt att agera och genomföra. Har du bara rätt inställning och ihärdighet kommer du att lyckas. Så enkelt är det!

Ihärdighet slår de flesta gånger genetiska och sociala förutsättningar. Det finns inga ursäkter än hårt arbete om du vill lyckas. Sluta gnälla, kavla upp armarna och sätt igång!

När du står inför ett jobberbjudande i ung ålder som kanske inte checkar alla dina boxar som du satt upp för din karriär, tänk då inte här och nu. Tänk snarare till kring vilken språngbräda och vilka möjligheter detta arbete kommer att ge dig senare i din karriär. Vart vill du på lång sikt och hur kan denna möjlighet ta dig dit?

Har du inga andra erbjudanden och måste ha ett arbete är det enligt mig inte så mycket att tänka på. Känns jobbet bra överlag bör du ta det. Lön, titel och övrigt kring erbjudandet ska givetvis vara marknadsmässigt, men tänk inte så mycket på det, gå in med inställningen att du ska göra dig själv oumbärlig för företaget, då löser sig det mesta längs vägen.

Ha inte så bråttom och var långsiktig i din nya roll, du måste hinna lära dig basen och bygga ut verktygslådan. En dag vill du ta nästa steg i karriären och då vill du ha rätt verktyg med på resan. Det är lite som på gymnasiet, du väljer en bred utbildning kring ett visst område för att sedan nischa in dig och välja riktning i dina eftergymnasiala studier.

När du står där hungrig, energirik och med uppkavlade ärmar redo för att ta dig an nya karriärsutmaningar inom försäljning ska du nedan få tre tips som du bör leta efter om valmöjlighet ges:

  • Ta rygg på en duktig chef. Och då menar jag en riktig chef som ödmjukt coachar, utmanar, kravställer och agerar mentor utan sitt eget ego med i bilden. En chef som mappar dina och företagets mål långsiktigt. Är du nyfiken och framåt kan den chefen vara såväl en vän som mentor under hela din karriär och öppna upp möjligheter längre fram i livet.
  • Hitta en tjänst/produkt med en bred marknad och kundbas där du får arbeta med en väl etablerad försäljningsprocess och verkligen lära dig varje steg ordentligt. Nackdelen med en bred marknad är att det säkerligen finns många branschkollegor som slåss om samma marknad. Fördelen är att du tvingas bli bättre på att särskilja ditt erbjudande och hitta delar i din affär som sticker ut och gör ditt erbjudande unikt. Här lär du dig också att ställa rätt frågor och bli duktig på behovsanalysen. En annan viktig del är att du bygger ditt kontaktnät och dagligen får träffa intressanta människor, i olika branscher. Detta ger dig insikt och kunskap som du har nytta av längre fram i karriären.

Hitta ett företag som inte stagnerat utan som vill utvecklas och som vill framåt. Kom in i en miljö med högt tempo, ambition, idérikedom och där du arbetar med duktiga och kompetenta kollegor. Sug åt dig kunskap och lär dig hela tiden, sluta inte utvecklas. Den dagen du går vidare i din karriär, ta då med dig känslan och tempot från denna arbetsplats. Den kommer hjälpa dig att uppfatta vilka arbetsgivare du inte ska söka dig till eller hur du vill driva ditt egna företag.

För dig som söker nya utmaningar och vill få fler karriärsråd är du välkommen att kontakta mig eller mina duktiga kollegor på Salesgroup.

Se fler artiklar

21_48_Salesgroup_1574

Så framtidssäkrar du rätt

Varför är det ofta så att en rekrytering måste ha gjorts igår? Varför påbörjas en rekrytering i sista sekund med fokus på att det är bråttom...

21_48_Salesgroup_1196

Digitaliseringens framfart – så anpassar du din rekrytering

Vi hör det överallt nu, digitalisering, digital transformation, digital darwinism, industriella revolutionen 4.0, anpassa er verksamhet eller...

21_48_Salesgroup_1354

Utbildad, obildad eller bildad?

I vårt dagliga arbete med rekrytering har vi märkt att eftergymnasial utbildning är ett krav som ofta väger tungt när det är dags att anställa...

21_48_Salesgroup_1637

Maraton i ett hamsterhjul – att springa i mål

KAN MAN LYCKAS UTAN MÅL?
Många av oss har inte något mål alls!